fries-nordic.dk

Sådan Laver Du Din Egen Ketchup

Skrevet d. 17. January 2020

Er du træt af de gamle og kedelige ketchups til dine pomfritter? Så skal du helt klart prøve at lave din egen! Det er faktisk ret nemt at lave sin helt egen ketchup, og så smager det 10 gange bedre end den købte.

God fornæjelse, dine pomfritter kommer til at elske dig for det.

Ingredienser til hjemmelavet ketchup

  • 4 stk. syrlige æbler
  • 1 kg tomater
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 300 g rødløg
  • 30 g salt
  • 0,5 tsk. peber
  • 0,25 tsk. kanel
  • 1 smule chili
  • (efter smag)
  • 4 stk. hele allehånde
  • 200 g rørsukker
  • 2 dl æbleeddike
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær

Sådan laver du den:

  1. Start med at skære æbler, tomater, peberfrugt, rødløg og hvidløg i store stykker.
  2. Herefter rives ingefæren relativt fint
  3. Placer ingredienserne i en gryde og tilsæt de flåede tomater.
  4. Tilsæt de resterende ingredienser
  5. Kog det hele i cirka 40-50 minutter. Husk at røre undervejs!
  6. Kom nu det hele i en blender, og blend indtil klumperne er væk.
  7. Kom ketchup i sterile glas.
  8. Dyp pomfritter og nyd det! 

Hvis du gerne vil se lidt om, hvordan andre har gjort det, så har vi fundet denne fine video, hvor der bliver lavet en hjemmelavet ketchup præcist på den måde, vi anbefaler.


Tak til Bevco
Tak til Bevco for at støtte os i udarbejdelsen af dette indlæg. Bevco er en webshop der blandt andet sælger Belvedere vodka.

Næste indlæg
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.  Mange af os går med en lil…
Pølsemix med pomfritter - den måske bedste kur mod tømmermænd. Den obligatoriske ret fra fodboldklubbernes cafeteria er og bliver bare et godt middel, når kroppen er hårdt ramt dagen efter en bytur. Opskriften på pølsem…
Bløde pomfritter der stadig er lidt kolde i midten er lige så træls som pomfritter, der er brændt på og ikke til at spise. Det er dog hverken raketvidenskab eller en sag for en Michellen-kok at lave gode pomfritter i en …
Kender du det, dine pomfritter bliver bare ikke lige så gode som dem, du plejer at få fra den lokale grillbar? Nøglen til gode pomfritter ligger ofte i, hvordan du varmer dine pomfritter. Hvordan varmer man så pomfritte…
Pomfritter på grill - kan det virkelig passe? Her på siden kan du finde en masse måder at lave pomfritter på, men i dette indlæg har vi fundet en metode som mange ikke kender, men som faktisk er utrolig lækker. Med en …
Vi har efterhånden en stor mængde opskrifter med pomfritter her på siden, men noget som er meget relevant til pomfritter men som bliver overset engange imellem er krydderi specifikt til de gyldne godter. I dette indlæg …