fries-nordic.dk

Hvordan Laver Man Pomfritter?

Skrevet d. 26. March 2021
Pixabay, Pexels

Pomfritter kan laves enten i ovnen eller i friture. Herunder får du to eksempler.

I friture

Skal du opnå den perfekte og sprøde pomfrit, skal du først koge dem og derefter stege dem i friture af to omgange. I denne opskrift skal du bruge 8 kartofler, 3 spsk. eddike, 1L neutralolie og salt.

Fremgang:

  • Du starter med at skrælle din kartofler og skære dem i stave efter din ønskede størrelse. Nogle kan lide store pomfritter, andre kan lige små.
  • Bring noget vand i kog i en gryde og tilsæt noget salt og eddike til vandet.
  • Kog dine kartofler, indtil de begynder at krakelerer lidt. Tag dem op, gerne med en hulske og læg dem på køl i 30 min.
  • Find din olie frem og varm den op til 130 grader.
  • Steg dine pomfritter i 5 min. Tag dem op og læg dem igen på køl i 30 min.
  • I mellemtiden kan du få din olie op på 180-190 grader.
  • Steg her dine pomfritter igen til de er sprøde og gyldne.
  • Server dem herefter.

I ovnen

Her er det nærmest samme fremgang som med pomfritter i friture.

  • Skræl og skær kartoflerne ud i passende størrelse. 
  • Skyl herefter kartoflerne for at få noget stivelse ud. 
  • Sæt din ovn på 200 grader.
  • Put dem herefter ned i en pose og krydr dem med salt og olie (selvfølgelig ikke 1 liter ;-), men passende mængde). De skal fedtes lidt ind.
  • Læg dem ud på en bageplade og bag dem i 75 min.
  • Efter 35 min. kan det være en god ide at vende dem.
  • De skal bages ,indtil de er gyldne.
  • Servér dem herefter.

Det indhold, du læser i denne artikel, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og købe livets træ. Heraf mærkatet på indhold.

Næste indlæg
Pomfritter er en fantastisk spise, som vi spiser flittigt over hele den vestlige verden. Både for sig selv, men i sandhed også som tilbehør til burgere, pizzaer, stegte kyllinger og lignende madvarer, som man finder på f…
Hvis du gerne vil prøve noget nyt, der ikke bare er de gamle pomfritter fra frost, så kan vi varmt anbefale, at du giver dig i kast med pomfritter, lavet af søde kartofler. Søde kartofler er en helt anden oplevelse end k…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…
Hvem elsker ikke pomfritter?  De klassiske pomfritter der er lavet af kartofler og stegt i friture, smager dejligt syndigt af salt og fedt. Men hvem vil ikke gerne kunne spise pomfritter med god samvittighed?&…
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.  Mange af os går med en li…