fries-nordic.dk

Opskrift: Søde Kartofler Pomfritter

Skrevet d. 22. February 2021
Pixabay

Hvis du gerne vil prøve noget nyt, der ikke bare er de gamle pomfritter fra frost, så kan vi varmt anbefale, at du giver dig i kast med pomfritter, lavet af søde kartofler. Søde kartofler er en helt anden oplevelse end konventionelle pomfritter.

De er naturligvis mere søde, har en anden farve, er meget bløde indeni, og giver en helt unik smag af det salte og søde, der mødes.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 800 gram sød kartoffel
  • ½ dl olie
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • Salt
  • En smule chili

Sådan gør du

  1. Start med at skrælle kartoflerne, og skær dem ud i aflange pomfritter, gerne med en god tykkelse.
  2. Placer dem i en skål most koldt vand med isterninger. Lad dem ligge i så lang tid, som der tager at lave marinaden.
  3. Tænd ovnen på varm luft, 250 grader.
  4. Rør olie, majsstivelse, hvidløgspulver, løgpulver salt og chili til en marinade.
  5. Tør pomfritterne ved at duppe dem med køkkenrulle.
  6. Vend dem grundigt i din marinade.
  7. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. De skal helst ikke røre hinanden for meget.
  8. Bag dem i 25 minutter ved 250 grader, eller til de er helt sprøde.

Her skal vi huske at takke: Moodings, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette du lige læste. Så kig eventuelt på Lysestager hos Moodings. Uden støtten fra Moodings kunne dette du lige læste ikke lade sig gøre.

Næste indlæg
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…
Hvem elsker ikke pomfritter?  De klassiske pomfritter der er lavet af kartofler og stegt i friture, smager dejligt syndigt af salt og fedt. Men hvem vil ikke gerne kunne spise pomfritter med god samvittighed?&…
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.  Mange af os går med en lil…
Pølsemix med pomfritter - den måske bedste kur mod tømmermænd. Den obligatoriske ret fra fodboldklubbernes cafeteria er og bliver bare et godt middel, når kroppen er hårdt ramt dagen efter en bytur. Opskriften på pølsem…
Bløde pomfritter der stadig er lidt kolde i midten er lige så træls som pomfritter, der er brændt på og ikke til at spise. Det er dog hverken raketvidenskab eller en sag for en Michellen-kok at lave gode pomfritter i en …