fries-nordic.dk

Pomfritter Rundt Omkring I Verden

Skrevet d. 13. January 2020

Pomfritter nydes i mange former og varianter rundt omkring i verden. I Danmark er vi enormt glade for at spise pomfritter, præcist som de er, med mayonnaise, remoulade og ketchup. Men hvordan gør de det egentlig i andre dele af verden? Det er netop det, vi vil gennemgå i denne artikel.

Filippinerne

På Filippinerne spiser man også pomfritter. Den helt store forskel på dem og os ligger i, at de dypper dem i en speciel ketchup, der smager af banan! Denne specielle type ketchup kom oprindeligt som en erstatning til den normale ketchup, da der var mangel på den under første verdenskrig. Siden da har bananketchup været et hit på Filippinerne.

Belgien

I Belgien er de enormt glade for pomfritter. De spiser dem ved at friturestege dem to gange og dyppe dem i mayonnaise. Herudover spises de som oftest med en gaffel.

USA

I USA spiser de pomfritter på mange forskellige måder alt efter, hvilken stat man er i. En af variationerne er Chili Fries, der består af pomfritter, som er toppet med oksekød, ost og jalapenos.

Grækenland

I Grækenland spiser man pomfritter i gyros, der minder meget om en rulle-kebab, man kender fra diverse steder i Danmark.

Frankrig

I Frankrig er retten Moules Frites enormt populær. Den består af pomfritter sammen med dampede muslinger.

Holland

I Holland spiser man sine pomfritter med en jordnøddesauce.

Kenya

I Kenya steget man sine pomfritter to gange, og dypper dem herefter i masala sauce og citronsaft.

Sydafrika

I Sydafrika lavet man pomfritter på en lidt speciel måde. De dyppes først i eddike, hvorefter de ryger i frituren to gange.

Japan

I Japan får man en ekstra pose med, hvor man skal ryste pomfritterne sammen med diverse krydderier.

Tak til Pro Rengøring
Vi siger stort tak til Pro Rengøring for deres støtte til denne artikel. Hos Pro Rengøring kan du få markedets bedste erhvervsrengøring.

Næste indlæg
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.  Mange af os går med en lil…
Pølsemix med pomfritter - den måske bedste kur mod tømmermænd. Den obligatoriske ret fra fodboldklubbernes cafeteria er og bliver bare et godt middel, når kroppen er hårdt ramt dagen efter en bytur. Opskriften på pølsem…
Bløde pomfritter der stadig er lidt kolde i midten er lige så træls som pomfritter, der er brændt på og ikke til at spise. Det er dog hverken raketvidenskab eller en sag for en Michellen-kok at lave gode pomfritter i en …
Kender du det, dine pomfritter bliver bare ikke lige så gode som dem, du plejer at få fra den lokale grillbar? Nøglen til gode pomfritter ligger ofte i, hvordan du varmer dine pomfritter. Hvordan varmer man så pomfritte…
Pomfritter på grill - kan det virkelig passe? Her på siden kan du finde en masse måder at lave pomfritter på, men i dette indlæg har vi fundet en metode som mange ikke kender, men som faktisk er utrolig lækker. Med en …
Vi har efterhånden en stor mængde opskrifter med pomfritter her på siden, men noget som er meget relevant til pomfritter men som bliver overset engange imellem er krydderi specifikt til de gyldne godter. I dette indlæg …