Opskrift: Klassiske Pomfritter I Ovnen
Denne opskrift er til dig, der gerne vil lave nogle lækre og hjemmelavede pomfritter, helt uden at eje eller have adgang til en fritøse. Pomfritter kan nemlig sagtens blive enormt lækre og sprøde helt uden friture. Disse pomfritter vil være sprøde undepå, samt dejligt bløde og fyldige indeni!
Disse pomfritter er herudover også utroligt nemme at lave, men tager en smule forberedelse og tid at lave. Vær derfor ude i god tid med forberedelsen, især hvis du har tænkt dig at lave pomfritterne til dine gæster. Forvent gerne, at det ihvertfald tager godt og vel 2 timer, alt i alt, at lave pomfritterne.
Ingredienser til pomfritter (2 personer)
4 store bagekartofler.
½ dl lagereddike
Vand
1 dl olie
Salt
Fremgangsmåde
1. Som det første, så skal du skrælle dine kartofler
2. Skær nu kartoflerne ud i den størrelse, du ønsker pomfritterne
3. Skyl herefter de udskårne kartofler i en skål med vand, til du har fået det meste stivelse væk
4. Kog nu kartoflerne i vand, hvor eddiken er tilsat, i 10-12 min. Undgå at koge dem for meget!
5. Hæl herefter vandet fra. Nu skal de kogte pomfritter have lov til at køle af i minimum 30 min i køleskabet.
6. Når de er kølet godt ned, skal have pomfritterne i en pose, sammen med olien, så alle pomfritter bliver smurt godt ind i olie.
7. Placer dem nu på en bageplade med bagepapir, og varm dem i ovnen i cirka 75 minutter ved 200 grader.
8. Husk and vende pomfritterne hver halve time, og tag dem ud når de er gyldenbrune.
9. Kom herefter salt efter behov og server med dip eller sovs.
TIP: Mærk gerne pomfritterne undervejs med en gaffel, så du er sikker på at få dem ud, når de er sprøde undenpå og bløde indeni.
Tak til Mondo Kaos
Vi siger stort tak til Mondo Kaos, der har gjort denne artikel mulig gennem deres støtte. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe skjortekjoler.