fries-nordic.dk

Opskrift: Klassiske Pomfritter I Ovnen

Skrevet d. 07. January 2020

Denne opskrift er til dig, der gerne vil lave nogle lækre og hjemmelavede pomfritter, helt uden at eje eller have adgang til en fritøse. Pomfritter kan nemlig sagtens blive enormt lækre og sprøde helt uden friture. Disse pomfritter vil være sprøde undepå, samt dejligt bløde og fyldige indeni!

Disse pomfritter er herudover også utroligt nemme at lave, men tager en smule forberedelse og tid at lave. Vær derfor ude i god tid med forberedelsen, især hvis du har tænkt dig at lave pomfritterne til dine gæster. Forvent gerne, at det ihvertfald tager godt og vel 2 timer, alt i alt, at lave pomfritterne.

Ingredienser til pomfritter (2 personer)

4 store bagekartofler.

½ dl lagereddike

Vand

1 dl olie

Salt

Fremgangsmåde

1. Som det første, så skal du skrælle dine kartofler

2. Skær nu kartoflerne ud i den størrelse, du ønsker pomfritterne

3. Skyl herefter de udskårne kartofler i en skål med vand, til du har fået det meste stivelse væk

4. Kog nu kartoflerne i vand, hvor eddiken er tilsat, i 10-12 min. Undgå at koge dem for meget!

5. Hæl herefter vandet fra. Nu skal de kogte pomfritter have lov til at køle af i minimum 30 min i køleskabet.

6. Når de er kølet godt ned, skal have pomfritterne i en pose, sammen med olien, så alle pomfritter bliver smurt godt ind i olie.

7. Placer dem nu på en bageplade med bagepapir, og varm dem i ovnen i cirka 75 minutter ved 200 grader.

8. Husk and vende pomfritterne hver halve time, og tag dem ud når de er gyldenbrune.

9. Kom herefter salt efter behov og server med dip eller sovs.

TIP: Mærk gerne pomfritterne undervejs med en gaffel, så du er sikker på at få dem ud, når de er sprøde undenpå og bløde indeni.

Tak til Mondo Kaos
Vi siger stort tak til Mondo Kaos, der har gjort denne artikel mulig gennem deres støtte. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe skjortekjoler.

Næste indlæg
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.  Mange af os går med en lil…
Pølsemix med pomfritter - den måske bedste kur mod tømmermænd. Den obligatoriske ret fra fodboldklubbernes cafeteria er og bliver bare et godt middel, når kroppen er hårdt ramt dagen efter en bytur. Opskriften på pølsem…
Bløde pomfritter der stadig er lidt kolde i midten er lige så træls som pomfritter, der er brændt på og ikke til at spise. Det er dog hverken raketvidenskab eller en sag for en Michellen-kok at lave gode pomfritter i en …
Kender du det, dine pomfritter bliver bare ikke lige så gode som dem, du plejer at få fra den lokale grillbar? Nøglen til gode pomfritter ligger ofte i, hvordan du varmer dine pomfritter. Hvordan varmer man så pomfritte…
Pomfritter på grill - kan det virkelig passe? Her på siden kan du finde en masse måder at lave pomfritter på, men i dette indlæg har vi fundet en metode som mange ikke kender, men som faktisk er utrolig lækker. Med en …
Vi har efterhånden en stor mængde opskrifter med pomfritter her på siden, men noget som er meget relevant til pomfritter men som bliver overset engange imellem er krydderi specifikt til de gyldne godter. I dette indlæg …