fries-nordic.dk

Opskrift: Klassiske Pomfritter I Ovnen

Skrevet d. 07. January 2020

Denne opskrift er til dig, der gerne vil lave nogle lækre og hjemmelavede pomfritter, helt uden at eje eller have adgang til en fritøse. Pomfritter kan nemlig sagtens blive enormt lækre og sprøde helt uden friture. Disse pomfritter vil være sprøde undepå, samt dejligt bløde og fyldige indeni!

Disse pomfritter er herudover også utroligt nemme at lave, men tager en smule forberedelse og tid at lave. Vær derfor ude i god tid med forberedelsen, især hvis du har tænkt dig at lave pomfritterne til dine gæster. Forvent gerne, at det ihvertfald tager godt og vel 2 timer, alt i alt, at lave pomfritterne.

Ingredienser til pomfritter (2 personer)

4 store bagekartofler.

½ dl lagereddike

Vand

1 dl olie

Salt

Fremgangsmåde

1. Som det første, så skal du skrælle dine kartofler

2. Skær nu kartoflerne ud i den størrelse, du ønsker pomfritterne

3. Skyl herefter de udskårne kartofler i en skål med vand, til du har fået det meste stivelse væk

4. Kog nu kartoflerne i vand, hvor eddiken er tilsat, i 10-12 min. Undgå at koge dem for meget!

5. Hæl herefter vandet fra. Nu skal de kogte pomfritter have lov til at køle af i minimum 30 min i køleskabet.

6. Når de er kølet godt ned, skal have pomfritterne i en pose, sammen med olien, så alle pomfritter bliver smurt godt ind i olie.

7. Placer dem nu på en bageplade med bagepapir, og varm dem i ovnen i cirka 75 minutter ved 200 grader.

8. Husk and vende pomfritterne hver halve time, og tag dem ud når de er gyldenbrune.

9. Kom herefter salt efter behov og server med dip eller sovs.

TIP: Mærk gerne pomfritterne undervejs med en gaffel, så du er sikker på at få dem ud, når de er sprøde undenpå og bløde indeni.

Tak til Mondo Kaos
Vi siger stort tak til Mondo Kaos, der har gjort denne artikel mulig gennem deres støtte. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe skjortekjoler.

Næste indlæg
Uhhhhhh, det problem kender jeg alt for godt. Der hvor man synes, at man nærmest har stået på hovedet for at sine pommes så sprøde og lækre som muligt, dette dog uden held..... Men som mig, skal du ikke fortvivle, for…
07. January 2022
Når man tænker på pomfritter kan man godt komme til at forbinde det med sprøde, lange og saltede kartoffelstave, der skal dyppes i ketchup eller mayonnaise. Men faktisk kan man lave fritter af stort set alle rodfrug…
Pommes fritter findes i dag i mange forskellige afskygninger, tynd, tykke, grove, bølgede, både, curly osv. Hvem opfandt pomfritter? - Pommes Frites er opfundet i det vestlige Europa, men der er tvivl om hvorvidt Po…
Pomfritter kan laves enten i ovnen eller i friture. Herunder får du to eksempler.I fritureSkal du opnå den perfekte og sprøde pomfrit, skal du først koge dem og derefter stege dem i friture af to omgange. I denne opskrif…
Pomfritter er en fantastisk spise, som vi spiser flittigt over hele den vestlige verden. Både for sig selv, men i sandhed også som tilbehør til burgere, pizzaer, stegte kyllinger og lignende madvarer, som man finder på f…
Hvis du gerne vil prøve noget nyt, der ikke bare er de gamle pomfritter fra frost, så kan vi varmt anbefale, at du giver dig i kast med pomfritter, lavet af søde kartofler. Søde kartofler er en helt anden oplevelse end k…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…