fries-nordic.dk

Opskrift: Hjemmelavet Bananketchup

Skrevet d. 04. February 2020

Vi har tidligere her på Fries Nordic skrevet om verdens pomfrittraditioner, hvor vi viderebragte nogle lækre, spændende og helt sikkert anderledes måder at spise pomfritter på.

Vi var f.eks. et smut i Filippinerne, hvor de spiser ketchup til pomfritterne … BANANKETCHUP.

Det har du højst sandsynligt ikke prøvet før, men det smager faktisk utroligt godt og er en smart måde at få brugt sine overmodne bananer på. Herunder kommer opskriften på bananketchup, som i øvrigt også passer til mange karryretter.

Dette skal du bruge (4 personer)

  • 3-4 modne bananer
  • 1 lille løg
  • 40 g lyse rosiner
  • 2 fed hvidløg
  • 0,75 dl æbleeddike
  • 1 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 75 g rørsukker
  • 2,5 stk hel allehånde
  • 0,5 kanelstang
  • Revet muskatnød
  • Salt

Sådan skal du gøre

  1. Start med at hakke løg, hvidløg, chili og ingefær groft og kom så det hele i en gryde sammen med resten af ingredienserne.
  2. Tænd for blusset og kog blandingen ved svag varme i ca. 25 minutter, eller indtil der kun er lidt væde tilbage.
  3. Du fisker nu kanelstangen op af gryden og hælder indholdet i en blender og blender det godt. Bagefter maser du den blendede masse igennem en sigte med en øse eller et andet lignende redskab.
  4. Kom den varme bananketchup på en skoldet glasflaske. I køleskabet kan bananketchup holde sig i omtrent en måned.

Tak til Curvii

Til denne artikel har fået støtte fra Curvii, hvilket vi er utroligt glade for. Curvii er en online modeforretning, der har specialiseret sig i plus size-tøj, og du kan bl.a. købe en BH i store størrelser og med god komfort.

Næste indlæg
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.  Mange af os går med en lil…
Pølsemix med pomfritter - den måske bedste kur mod tømmermænd. Den obligatoriske ret fra fodboldklubbernes cafeteria er og bliver bare et godt middel, når kroppen er hårdt ramt dagen efter en bytur. Opskriften på pølsem…
Bløde pomfritter der stadig er lidt kolde i midten er lige så træls som pomfritter, der er brændt på og ikke til at spise. Det er dog hverken raketvidenskab eller en sag for en Michellen-kok at lave gode pomfritter i en …
Kender du det, dine pomfritter bliver bare ikke lige så gode som dem, du plejer at få fra den lokale grillbar? Nøglen til gode pomfritter ligger ofte i, hvordan du varmer dine pomfritter. Hvordan varmer man så pomfritte…
Pomfritter på grill - kan det virkelig passe? Her på siden kan du finde en masse måder at lave pomfritter på, men i dette indlæg har vi fundet en metode som mange ikke kender, men som faktisk er utrolig lækker. Med en …
Vi har efterhånden en stor mængde opskrifter med pomfritter her på siden, men noget som er meget relevant til pomfritter men som bliver overset engange imellem er krydderi specifikt til de gyldne godter. I dette indlæg …