fries-nordic.dk

Opskrift: Hjemmelavet Bananketchup

Skrevet d. 04. February 2020

Vi har tidligere her på Fries Nordic skrevet om verdens pomfrittraditioner, hvor vi viderebragte nogle lækre, spændende og helt sikkert anderledes måder at spise pomfritter på.

Vi var f.eks. et smut i Filippinerne, hvor de spiser ketchup til pomfritterne … BANANKETCHUP.

Det har du højst sandsynligt ikke prøvet før, men det smager faktisk utroligt godt og er en smart måde at få brugt sine overmodne bananer på. Herunder kommer opskriften på bananketchup, som i øvrigt også passer til mange karryretter.

Dette skal du bruge (4 personer)

  • 3-4 modne bananer
  • 1 lille løg
  • 40 g lyse rosiner
  • 2 fed hvidløg
  • 0,75 dl æbleeddike
  • 1 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 75 g rørsukker
  • 2,5 stk hel allehånde
  • 0,5 kanelstang
  • Revet muskatnød
  • Salt

Sådan skal du gøre

  1. Start med at hakke løg, hvidløg, chili og ingefær groft og kom så det hele i en gryde sammen med resten af ingredienserne.
  2. Tænd for blusset og kog blandingen ved svag varme i ca. 25 minutter, eller indtil der kun er lidt væde tilbage.
  3. Du fisker nu kanelstangen op af gryden og hælder indholdet i en blender og blender det godt. Bagefter maser du den blendede masse igennem en sigte med en øse eller et andet lignende redskab.
  4. Kom den varme bananketchup på en skoldet glasflaske. I køleskabet kan bananketchup holde sig i omtrent en måned.

Tak til Curvii

Til denne artikel har fået støtte fra Curvii, hvilket vi er utroligt glade for. Curvii er en online modeforretning, der har specialiseret sig i plus size-tøj, og du kan bl.a. købe en BH i store størrelser og med god komfort.

Næste indlæg
Uhhhhhh, det problem kender jeg alt for godt. Der hvor man synes, at man nærmest har stået på hovedet for at sine pommes så sprøde og lækre som muligt, dette dog uden held..... Men som mig, skal du ikke fortvivle, for…
07. January 2022
Når man tænker på pomfritter kan man godt komme til at forbinde det med sprøde, lange og saltede kartoffelstave, der skal dyppes i ketchup eller mayonnaise. Men faktisk kan man lave fritter af stort set alle rodfrug…
Pommes fritter findes i dag i mange forskellige afskygninger, tynd, tykke, grove, bølgede, både, curly osv. Hvem opfandt pomfritter? - Pommes Frites er opfundet i det vestlige Europa, men der er tvivl om hvorvidt Po…
Pomfritter kan laves enten i ovnen eller i friture. Herunder får du to eksempler.I fritureSkal du opnå den perfekte og sprøde pomfrit, skal du først koge dem og derefter stege dem i friture af to omgange. I denne opskrif…
Pomfritter er en fantastisk spise, som vi spiser flittigt over hele den vestlige verden. Både for sig selv, men i sandhed også som tilbehør til burgere, pizzaer, stegte kyllinger og lignende madvarer, som man finder på f…
Hvis du gerne vil prøve noget nyt, der ikke bare er de gamle pomfritter fra frost, så kan vi varmt anbefale, at du giver dig i kast med pomfritter, lavet af søde kartofler. Søde kartofler er en helt anden oplevelse end k…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…