fries-nordic.dk

Opskrift: Canadisk Inspireret Poutine

Skrevet d. 27. January 2020
pixabay.com

I dette indlæg får du en opskrift på et utrolig fedtet, men lækkert måltid som er helt perfekt til en cheat-day eller en dag med tømmermænd.

Canada er berømte for deres “Poutine” som overordnet set består af pomfritter, sovs og ost.

I dette indlæg får du et bud på en meget traditionel poutine, som dog har tilføjet lidt ekstra i form af oksekød - vi er jo i Danmark trods alt.

Opskrift på Poutine - Fritter, ost og sovs!

Den originale canadiske opskrift bruger en form for ost der kaldes “Cheese Curds”, men disse er næsten umulige at finde i Danmark uden at man laver dem selv.

Derfor kan du i stedet bruge revet ost, som fx mozzarella hvilket også giver et fint resultat.

Opskriften er næsten for simpel, og det samme gælder de ingredienser du skal bruge:

  • Rigeligt med pomfritter, frosne
  • 100g ostemasse(eller revet ost efter eget valg)
  • 100g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk smør eller olie til stegning
  • Vand
  • Kulør
  • Fløde
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm din ovn efter anvisningen på pakken med pomfritterne
  2. Tag en pande eller gryde og brun løg samt kød heri
  3. Krydder godt med salt og peber og kom melet i
  4. Hæld vand i og lad det simre i et par minutter
  5. Indsæt pomfritter samt valgte ost i ovnen og bag fritterne efter anvisningen
  6. Hæld pomfritterne over på en tallerken og hæld en masse sovs med kødet og løgene i henover
  7. Så er der snasket, men utrolig lækker Poutine!

Tak til avXperten

Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På avXpertens webshop kan du finde alt indenfor gadgets til hjemmet og diverse kabler som fx netværkskabel eller antennekabel.

Næste indlæg
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.  Mange af os går med en lil…
Pølsemix med pomfritter - den måske bedste kur mod tømmermænd. Den obligatoriske ret fra fodboldklubbernes cafeteria er og bliver bare et godt middel, når kroppen er hårdt ramt dagen efter en bytur. Opskriften på pølsem…
Bløde pomfritter der stadig er lidt kolde i midten er lige så træls som pomfritter, der er brændt på og ikke til at spise. Det er dog hverken raketvidenskab eller en sag for en Michellen-kok at lave gode pomfritter i en …
Kender du det, dine pomfritter bliver bare ikke lige så gode som dem, du plejer at få fra den lokale grillbar? Nøglen til gode pomfritter ligger ofte i, hvordan du varmer dine pomfritter. Hvordan varmer man så pomfritte…
Pomfritter på grill - kan det virkelig passe? Her på siden kan du finde en masse måder at lave pomfritter på, men i dette indlæg har vi fundet en metode som mange ikke kender, men som faktisk er utrolig lækker. Med en …
Vi har efterhånden en stor mængde opskrifter med pomfritter her på siden, men noget som er meget relevant til pomfritter men som bliver overset engange imellem er krydderi specifikt til de gyldne godter. I dette indlæg …