Opskrift: Canadisk Inspireret Poutine
I dette indlæg får du en opskrift på et utrolig fedtet, men lækkert måltid som er helt perfekt til en cheat-day eller en dag med tømmermænd.
Canada er berømte for deres “Poutine” som overordnet set består af pomfritter, sovs og ost.
I dette indlæg får du et bud på en meget traditionel poutine, som dog har tilføjet lidt ekstra i form af oksekød - vi er jo i Danmark trods alt.
Opskrift på Poutine - Fritter, ost og sovs!
Den originale canadiske opskrift bruger en form for ost der kaldes “Cheese Curds”, men disse er næsten umulige at finde i Danmark uden at man laver dem selv.
Derfor kan du i stedet bruge revet ost, som fx mozzarella hvilket også giver et fint resultat.
Opskriften er næsten for simpel, og det samme gælder de ingredienser du skal bruge:
- Rigeligt med pomfritter, frosne
- 100g ostemasse(eller revet ost efter eget valg)
- 100g hakket oksekød
- 1 finthakket løg
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk smør eller olie til stegning
- Vand
- Kulør
- Fløde
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde:
- Forvarm din ovn efter anvisningen på pakken med pomfritterne
- Tag en pande eller gryde og brun løg samt kød heri
- Krydder godt med salt og peber og kom melet i
- Hæld vand i og lad det simre i et par minutter
- Indsæt pomfritter samt valgte ost i ovnen og bag fritterne efter anvisningen
- Hæld pomfritterne over på en tallerken og hæld en masse sovs med kødet og løgene i henover
- Så er der snasket, men utrolig lækker Poutine!
Tak til avXperten
Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På avXpertens webshop kan du finde alt indenfor gadgets til hjemmet og diverse kabler som fx netværkskabel eller antennekabel.