fries-nordic.dk

Opskrift: Canadisk Inspireret Poutine

Skrevet d. 27. January 2020
pixabay.com

I dette indlæg får du en opskrift på et utrolig fedtet, men lækkert måltid som er helt perfekt til en cheat-day eller en dag med tømmermænd.

Canada er berømte for deres “Poutine” som overordnet set består af pomfritter, sovs og ost.

I dette indlæg får du et bud på en meget traditionel poutine, som dog har tilføjet lidt ekstra i form af oksekød - vi er jo i Danmark trods alt.

Opskrift på Poutine - Fritter, ost og sovs!

Den originale canadiske opskrift bruger en form for ost der kaldes “Cheese Curds”, men disse er næsten umulige at finde i Danmark uden at man laver dem selv.

Derfor kan du i stedet bruge revet ost, som fx mozzarella hvilket også giver et fint resultat.

Opskriften er næsten for simpel, og det samme gælder de ingredienser du skal bruge:

  • Rigeligt med pomfritter, frosne
  • 100g ostemasse(eller revet ost efter eget valg)
  • 100g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk smør eller olie til stegning
  • Vand
  • Kulør
  • Fløde
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm din ovn efter anvisningen på pakken med pomfritterne
  2. Tag en pande eller gryde og brun løg samt kød heri
  3. Krydder godt med salt og peber og kom melet i
  4. Hæld vand i og lad det simre i et par minutter
  5. Indsæt pomfritter samt valgte ost i ovnen og bag fritterne efter anvisningen
  6. Hæld pomfritterne over på en tallerken og hæld en masse sovs med kødet og løgene i henover
  7. Så er der snasket, men utrolig lækker Poutine!

Tak til avXperten

Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På avXpertens webshop kan du finde alt indenfor gadgets til hjemmet og diverse kabler som fx netværkskabel eller antennekabel.

Næste indlæg
Uhhhhhh, det problem kender jeg alt for godt. Der hvor man synes, at man nærmest har stået på hovedet for at sine pommes så sprøde og lækre som muligt, dette dog uden held..... Men som mig, skal du ikke fortvivle, for…
07. January 2022
Når man tænker på pomfritter kan man godt komme til at forbinde det med sprøde, lange og saltede kartoffelstave, der skal dyppes i ketchup eller mayonnaise. Men faktisk kan man lave fritter af stort set alle rodfrug…
Pommes fritter findes i dag i mange forskellige afskygninger, tynd, tykke, grove, bølgede, både, curly osv. Hvem opfandt pomfritter? - Pommes Frites er opfundet i det vestlige Europa, men der er tvivl om hvorvidt Po…
Pomfritter kan laves enten i ovnen eller i friture. Herunder får du to eksempler.I fritureSkal du opnå den perfekte og sprøde pomfrit, skal du først koge dem og derefter stege dem i friture af to omgange. I denne opskrif…
Pomfritter er en fantastisk spise, som vi spiser flittigt over hele den vestlige verden. Både for sig selv, men i sandhed også som tilbehør til burgere, pizzaer, stegte kyllinger og lignende madvarer, som man finder på f…
Hvis du gerne vil prøve noget nyt, der ikke bare er de gamle pomfritter fra frost, så kan vi varmt anbefale, at du giver dig i kast med pomfritter, lavet af søde kartofler. Søde kartofler er en helt anden oplevelse end k…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…