fries-nordic.dk

Hvordan Laver Man Selv Pomfritter?

Skrevet d. 17. September 2020
Dzenina Lukac

Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk. 

Mange af os går med en lille drøm om at kunne lave pomfritter selv, altså helt selv. Ikke bare hvor man hælder en frostpose ned på en plade og smækker den ind i ovnen, eller blot hælder posens indhold ned i en frituregryde. 

Hvis du gerne vil prøve at leve pomfritter helt selv, så er det faktisk relativt simpelt, også selvom man ikke lige har en frituregryde til rådighed. 

Opskrift på pomfritter

Ingredienser: 

  • 6 store bagekartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 3 tsk salt
  • Rosmarin

Fremgangsmåde:

  1. Start med at skære siderne af kartoflerne. Skær herefter kartoflerne i aflange stænger, gerne i cirka 3 lag, så du får 9 store pomfritter pr. kartoffel. 
  1. Læg pomfritterne i koldt vand, hvor de skal stå i et par timer. Tilsæt gerne en smule eddike til vandet.
  1. Læg pomfritterne op på et viskestykke og lad dem tørre helt. 
  1. Bland pomfritter med olie og rosmarin. Fordel det godt rundt, evt i en pose. 
  1. Fordel pomfritterne på en bageplade med bagepapir. Husk at fordel dem godt rundt på pladen. 
  1. Tilbered pomfritterne ved 200 grader i 45 minutter på varm varmluft. 
Næste indlæg
Hvis du gerne vil prøve noget nyt, der ikke bare er de gamle pomfritter fra frost, så kan vi varmt anbefale, at du giver dig i kast med pomfritter, lavet af søde kartofler. Søde kartofler er en helt anden oplevelse end k…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…
Hvem elsker ikke pomfritter?  De klassiske pomfritter der er lavet af kartofler og stegt i friture, smager dejligt syndigt af salt og fedt. Men hvem vil ikke gerne kunne spise pomfritter med god samvittighed?&…
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Pølsemix med pomfritter - den måske bedste kur mod tømmermænd. Den obligatoriske ret fra fodboldklubbernes cafeteria er og bliver bare et godt middel, når kroppen er hårdt ramt dagen efter en bytur. Opskriften på pølsem…
Bløde pomfritter der stadig er lidt kolde i midten er lige så træls som pomfritter, der er brændt på og ikke til at spise. Det er dog hverken raketvidenskab eller en sag for en Michellen-kok at lave gode pomfritter i en …