fries-nordic.dk

Hvordan Får Man Pomfritter Sprøde?

Skrevet d. 04. March 2020
canva.com

Noget af det vigtigste når man skal lave de perfekte pomfritter, er at få den helt rigtige sprøde skorpe på de gyldne godter.

Det er ikke altid let at få den rette sprødhed, og det er stort set umuligt uden at bruge olie.

I dette indlæg giver vi dig en simpel på at opnå den helt rigtige sprødhed når du laver især hjemmelavede pomfritter.

Sådan laver du de bedste sprøde pomfritter

Der er mange forskellige opskrifter på pomfritter, og alle har forskellige tilberedningsmetoder.

I dette indlæg fokusere vi på en metode, som virkelig kan få den fulde sprødhed frem i dine hjemmelavede pomfritter.

Opskriften er inspireret af Anders Aagaard som er indehaver af Madklubben, han har fundet en god formel for hvordan man skaber de sprødeste hjemmelavede pomfritter, som vi nu vil dele lige her i dette indlæg.

Pomfritter af Anders Aagaard

Opskriften er som de fleste andre pomfritopskrifter utrolig simpel, men med noget så simpelt som forskellige temperaturer har Anders skabt en utrolig lækker sprødhed i sine pomfritter.

Dette skal du bruge(2 personer):

  • 3 store bagekartofler
  • Smagsneutral olie (solsikke, raps osv.)
  • Salt

Fremgangsmåde:

  1. Skræl bagekartoflerne og skær dem ud i stave i ca. 1x1 cm størrelse.
  2. Placer kartoffelstavene i en skål med vand og lad dem stå og trække i ca. 1 time.
  3. Tør pomfritterne af med et viskestykke.
  4. Nu skal du tilberede pomfritterne af to omgange.
  5. Varm olien op til 130 grader og kog pomfritterne i ca. 8-10 minutter.
  6. Varm nu pomfritterne i olie som er 190 grader varmt i 1-2 minutter, eller indtil de er sprøde.

Så nemt er det ifølge Anders at lave utrolig sprøde hjemmelavede pomfritter som helt sikkert vil imponere dine middagsgæster.

Tak til Illums Bolighus

Til slut vil vi gerne takke Illums Bolighus, der med støtte har gjort udarbejdelsen af dette indlæg muligt.

I Illums Bolighus finder du alt til boligen fra kendte mærker.

Se eksempelvis deres udvalg af FDB Tillægsplader, eller mange af de andre produkter på deres webshop, eller i deres fysiske butikker.

Næste indlæg
Pomfritter kan laves enten i ovnen eller i friture. Herunder får du to eksempler.I fritureSkal du opnå den perfekte og sprøde pomfrit, skal du først koge dem og derefter stege dem i friture af to omgange. I denne opskrif…
Pomfritter er en fantastisk spise, som vi spiser flittigt over hele den vestlige verden. Både for sig selv, men i sandhed også som tilbehør til burgere, pizzaer, stegte kyllinger og lignende madvarer, som man finder på f…
Hvis du gerne vil prøve noget nyt, der ikke bare er de gamle pomfritter fra frost, så kan vi varmt anbefale, at du giver dig i kast med pomfritter, lavet af søde kartofler. Søde kartofler er en helt anden oplevelse end k…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…
Hvem elsker ikke pomfritter?  De klassiske pomfritter der er lavet af kartofler og stegt i friture, smager dejligt syndigt af salt og fedt. Men hvem vil ikke gerne kunne spise pomfritter med god samvittighed?&…
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…