fries-nordic.dk

Hvordan Får Man Pomfritter Sprøde?

Skrevet d. 04. March 2020
canva.com

Noget af det vigtigste når man skal lave de perfekte pomfritter, er at få den helt rigtige sprøde skorpe på de gyldne godter.

Det er ikke altid let at få den rette sprødhed, og det er stort set umuligt uden at bruge olie.

I dette indlæg giver vi dig en simpel på at opnå den helt rigtige sprødhed når du laver især hjemmelavede pomfritter.

Sådan laver du de bedste sprøde pomfritter

Der er mange forskellige opskrifter på pomfritter, og alle har forskellige tilberedningsmetoder.

I dette indlæg fokusere vi på en metode, som virkelig kan få den fulde sprødhed frem i dine hjemmelavede pomfritter.

Opskriften er inspireret af Anders Aagaard som er indehaver af Madklubben, han har fundet en god formel for hvordan man skaber de sprødeste hjemmelavede pomfritter, som vi nu vil dele lige her i dette indlæg.

Pomfritter af Anders Aagaard

Opskriften er som de fleste andre pomfritopskrifter utrolig simpel, men med noget så simpelt som forskellige temperaturer har Anders skabt en utrolig lækker sprødhed i sine pomfritter.

Dette skal du bruge(2 personer):

  • 3 store bagekartofler
  • Smagsneutral olie (solsikke, raps osv.)
  • Salt

Fremgangsmåde:

  1. Skræl bagekartoflerne og skær dem ud i stave i ca. 1x1 cm størrelse.
  2. Placer kartoffelstavene i en skål med vand og lad dem stå og trække i ca. 1 time.
  3. Tør pomfritterne af med et viskestykke.
  4. Nu skal du tilberede pomfritterne af to omgange.
  5. Varm olien op til 130 grader og kog pomfritterne i ca. 8-10 minutter.
  6. Varm nu pomfritterne i olie som er 190 grader varmt i 1-2 minutter, eller indtil de er sprøde.

Så nemt er det ifølge Anders at lave utrolig sprøde hjemmelavede pomfritter som helt sikkert vil imponere dine middagsgæster.

Tak til Illums Bolighus

Til slut vil vi gerne takke Illums Bolighus, der med støtte har gjort udarbejdelsen af dette indlæg muligt.

I Illums Bolighus finder du alt til boligen fra kendte mærker.

Se eksempelvis deres udvalg af FDB Tillægsplader, eller mange af de andre produkter på deres webshop, eller i deres fysiske butikker.

Næste indlæg
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.  Mange af os går med en lil…
Pølsemix med pomfritter - den måske bedste kur mod tømmermænd. Den obligatoriske ret fra fodboldklubbernes cafeteria er og bliver bare et godt middel, når kroppen er hårdt ramt dagen efter en bytur. Opskriften på pølsem…
Bløde pomfritter der stadig er lidt kolde i midten er lige så træls som pomfritter, der er brændt på og ikke til at spise. Det er dog hverken raketvidenskab eller en sag for en Michellen-kok at lave gode pomfritter i en …
Kender du det, dine pomfritter bliver bare ikke lige så gode som dem, du plejer at få fra den lokale grillbar? Nøglen til gode pomfritter ligger ofte i, hvordan du varmer dine pomfritter. Hvordan varmer man så pomfritte…
Pomfritter på grill - kan det virkelig passe? Her på siden kan du finde en masse måder at lave pomfritter på, men i dette indlæg har vi fundet en metode som mange ikke kender, men som faktisk er utrolig lækker. Med en …
Vi har efterhånden en stor mængde opskrifter med pomfritter her på siden, men noget som er meget relevant til pomfritter men som bliver overset engange imellem er krydderi specifikt til de gyldne godter. I dette indlæg …