fries-nordic.dk

Hvilken Olie Er Bedst Til Pomfritter?

Skrevet d. 30. January 2020
pixabay.com

Enhver pomfrit elsker foretrækker nok sprøde fritter, men som stadig er saftige og faste indeni.

Der findes mange olie som man kan bruge til at fritere sine pomfritter, men der er dog nogen som er bedre end andre.

I dette indlæg fokusere vi på de bedste olier som kan gøre dine hjemmelavede fritter helt perfekte og sprøde!

Hvilken olie skal jeg bruge når jeg laver pomfritter?

Når du har gjort dine kartofler klar og skåret dem ud i fine fritter, er det selvfølgelig tid til at fritere dem.

Men du står måske og undrer dig over hvilken olie der er bedst når man vil have sprøde og gyldne fritter.

Der er rimelig stor enighed når det gælder den bedste type olie til pomfritter.

Overordnet set er planteolie med et højt rygepunkt det bedste at bruge til fritering.

Amerikanerne mener at peanutolie er den bedste olie til at lave pomfritter, men i Danmark bruger vi ofte solsikkeolie og rapsolie også.

Alle planteolier som har dette høje rygepunkt er velegnet til at lave pomfritter.

Brug altid raffinerede olier, og ikke de såkaldte “koldpressede” olier.

Når du opvarmer olier generelt nedbryder du faktisk olien, men olier med et højt rygepunkt gør dette meget langsommere, og resultatet er sprøde pomfritter!

Så husk, hvis du vil have de bedste og sprødeste fritter, brug altid planteolier med højt rygepunkt som peanutolie, solsikkeolie eller rapsolie.

Tak til avXperten

Vi takker avXperten for at støtte udførelsen af dette indlæg. Hos avXperten finder du alt indenfor kvalitets kabler og andre gadgets som fx en rejseadapter eller en HDMI splitter.

Næste indlæg
Uhhhhhh, det problem kender jeg alt for godt. Der hvor man synes, at man nærmest har stået på hovedet for at sine pommes så sprøde og lækre som muligt, dette dog uden held..... Men som mig, skal du ikke fortvivle, for…
07. January 2022
Når man tænker på pomfritter kan man godt komme til at forbinde det med sprøde, lange og saltede kartoffelstave, der skal dyppes i ketchup eller mayonnaise. Men faktisk kan man lave fritter af stort set alle rodfrug…
Pommes fritter findes i dag i mange forskellige afskygninger, tynd, tykke, grove, bølgede, både, curly osv. Hvem opfandt pomfritter? - Pommes Frites er opfundet i det vestlige Europa, men der er tvivl om hvorvidt Po…
Pomfritter kan laves enten i ovnen eller i friture. Herunder får du to eksempler.I fritureSkal du opnå den perfekte og sprøde pomfrit, skal du først koge dem og derefter stege dem i friture af to omgange. I denne opskrif…
Pomfritter er en fantastisk spise, som vi spiser flittigt over hele den vestlige verden. Både for sig selv, men i sandhed også som tilbehør til burgere, pizzaer, stegte kyllinger og lignende madvarer, som man finder på f…
Hvis du gerne vil prøve noget nyt, der ikke bare er de gamle pomfritter fra frost, så kan vi varmt anbefale, at du giver dig i kast med pomfritter, lavet af søde kartofler. Søde kartofler er en helt anden oplevelse end k…
Vi er rigtig mange, der elsker pomfritter. Desværre elsker pomfritter ikke os på helt samme måde, da de indeholder alt for meget af de ting, som vi ikke rigtig har brug for i de mængder. Både på kalorier, salt, kulhydrat…