fries-nordic.dk

Bønnefritter - Det Sunde Alternativ Til De Gyldne Godter

Skrevet d. 25. February 2020
canva.com

Hvis du ligesom mange andre har nydt lidt for mange af de gyldne fritter som vi alle elsker, er det måske i din interesse at spise lidt sundere.

Men heldigvis findes er et sundt, men stadig lækkert alternativ til normale pomfritter.

Du kan nemlig i stedet bage nogle grønne bønnefritter, og tilføje en smule olie og salt for at simulere den normale smag af pomfritter.

Resultatet er faktisk overraskende godt, og er helt sikkert en god måde at spise lidt sundere men stadig føle at man spiser en lækker snack.

Opskrift: Hjemmelavede bønnefritter

At lave sine egne bønnefritter er nok noget af det nemmeste i verden.

De skal nemlig laves helt ligesom normale pomfritter i ovnen, og kræver kun en smule olie og salt for at blive dejlig sprøde og smagfulde.

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • Grønne bønner eller “bønnefritter” - købes på frost i de fleste supermarkeder
  • Olie
  • Salt
  • Peber

OBS: Du behøver ikke at bruge peber hvis du bare foretrækker salt, peber giver dog en anderledes og mere fremtrædende smag som mange nyder.

Fremgangsmåden er såre simpel og kræver ikke mere end 1-2 minutters forberedelse hvorefter fritterne bare skal i ovnen.

  1. Start med at vende dine bønnefritter i olie og tilføj salt og eventuelt en smule peber eller andet krydderi du foretrækker
  2. Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir og sørg for at de ikke ligger stablet oven på hinanden
  3. Bag dine bønnefritter ved omkring 200 graders varmluft i mellem 25-35 minutter afhængig af hvilket mærke bønner du bruger. Husk at vend dem og eventuelt smage til undervejs for at finde den korrekte sprødhed.

Voila! Du har nu lavet dit helt eget sunde alternativ til normale pomfritter.

Vi takker Illums Bolighus

Til sidst vil vi gerne takke Illums Bolighus for at støtte dette indlæg.

På deres webshop kan du købe utallige produkter med vaskeægte dansk design.

Se eksempelvis deres udvalg af Royal Copenhagen Blomst som er et porcelænsstel i højeste danske kvalitet.

Næste indlæg
Siden bønnefritterne første gang så dagens lys, er det blevet brugt flittigt i alle de hjem, hvor man til tider gerne vil forsøge at gøre hverdagen lidt mere sund og lidt grønnere. Lad os lige starte med at gøre det helt…
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.  Mange af os går med en lil…
Pølsemix med pomfritter - den måske bedste kur mod tømmermænd. Den obligatoriske ret fra fodboldklubbernes cafeteria er og bliver bare et godt middel, når kroppen er hårdt ramt dagen efter en bytur. Opskriften på pølsem…
Bløde pomfritter der stadig er lidt kolde i midten er lige så træls som pomfritter, der er brændt på og ikke til at spise. Det er dog hverken raketvidenskab eller en sag for en Michellen-kok at lave gode pomfritter i en …
Kender du det, dine pomfritter bliver bare ikke lige så gode som dem, du plejer at få fra den lokale grillbar? Nøglen til gode pomfritter ligger ofte i, hvordan du varmer dine pomfritter. Hvordan varmer man så pomfritte…
Pomfritter på grill - kan det virkelig passe? Her på siden kan du finde en masse måder at lave pomfritter på, men i dette indlæg har vi fundet en metode som mange ikke kender, men som faktisk er utrolig lækker. Med en …
Vi har efterhånden en stor mængde opskrifter med pomfritter her på siden, men noget som er meget relevant til pomfritter men som bliver overset engange imellem er krydderi specifikt til de gyldne godter. I dette indlæg …